top of page
Keresés

A hormonmentes fogamzásgátlásról - II.rész. - IUB™ Ballerine Rézgyöngy

Számos fogamzásgátló módszer létezik a hormontartalmúaktól kezdve a természetes hormonmentes eszközökig, azonban fontos, hogy olyan fogamzásgátló eszközt válasszunk ki, amely megfelelő mértékben nyújt biztonságot, nem károsítja egészségünket és használata sem okoz számunkra kellemetlenséget.


Az IUB™ Ballerine Rézgyöngy egy olyan hormonmentes, kicsi és rugalmas fogamzásgátló spirál, amely a méhben 3D alakot felvéve nyújt kényelmes és biztonságos megoldást akár 5 éven keresztül.


Míg a különböző hormontartalmú fogamzásgátlók nem ajánlottak magas vérnyomás, trombózis veszély, túlsúly, dohányzás stb. esetén, addig a hormonmentes IUB™ Ballerine Rézgyöngy kiváló megoldás lehet ebben az esetben. (Egyedül azok számára nem ajánlott, akiknek a menstruáció során az átlagosnál erősebb vérzésük van.)


Felhelyezés:

Az IUB™ Rézgyöngy felhelyezését megelőzően néhány nőgyógyászati vizsgálat javasolt, amely során kiderül, hogy valóban alkalmas-e Ön a spirál használatára. A felhelyezés szakorvosa által egy steril felhelyező cső segítségével történik. A spirál a méhbe kerülve, 3D gömb alakot vesz fel, amely lehetővé teszi a tökéletes illeszkedést a méhben, ezáltal csökkentve az elmozdulás esélyét. Érdemes tudni, hogy aki még nem szült, annak kellemetlenebb lehet a spirál felhelyezése, esetenként méhszájtágításra is szükség lehet.) Amennyiben a felhelyezés megtörtént és nincs panasz, úgy legközelebb 1 hónap múlva kell kontroll vizsgálatra visszamenni a szakorvoshoz.


Az IUB™ Rézgyöngy felhelyezését majd a kontroll vizsgálatot követően Önnek már nincsen más teendője, csak várni, hogy szervezete befogadja az eszközt, majd élvezni a gondtalan és biztonságos együttléteket.


Eltávolítás:

A spirál felhelyezése utáni menstruációs ciklusokban előfordulhatnak erősebb vérzések, vagy kisebb görcsök, azonban ha ez nem múlik el idővel, akkor mindenképp érdemes szakorvosához fordulni. Ilyenkor a spirál eltávolítására kerülhet sor.


További esetekben, csak akkor javasoljuk az eszköz eltávolítását, ha mégis kisbabát szeretnének. Az IUB™ Ballerine Rézgyöngy nagy előnye, hogy az eszköz eltávolítását követően azonnal újra termékennyé válunk.


A megfelelő fogamzásgátló módszer kiválasztásához minden esetben fontos, hogy kérje ki szakorvosa véleményét.


Időpontfoglalás:

+36 20 663 2505

drhajdinakadrienn@gmail.com






565 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page