top of page
Keresés

Ziwig Endotest® már Magyarországon is

Hazánkban is új korszak kezdődik az endometriózis diagnosztikájában, hiszen megérkezett a Ziwig Endotest®, a nem invazív diagnosztikai eszköz, mely új fejezetet nyit a nőgyógyászat területén. Az endometriózis, egy gyakran rejtett, ám komoly problémákat okozó állapot, mostantól könnyebben azonosítható a Ziwig Endotest® segítségével.


Az endometriózis, melyre márciusban, az endometriózis hónapjában külön figyelmet fordítunk, egy olyan betegség, mely jelentős fájdalmat és életminőség-romlást okozhat a nők életében. Az endometriózis az érintettek számára gyakran nehezen felismerhető, és diagnosztizálása hosszú folyamat lehet, pedig már serdülőkorban megjelenhet.


A Ziwig Endotest® egy új, hatékony eszköz az endometriózis diagnosztizálására, mely a kizárólag szülész-nőgyógyász szakorvosok által vehető nyál mintavételével közel 100%-os megbízhatósággal képes kimutatni a betegséget. Ez a teszt lehetővé teszi az endometriózis korai diagnózisát, és felbecsülhetetlen segítséget nyújthat a nőgyógyászoknak és pácienseiknek egyaránt.



Ziwig Endotest már Magyarországon is
Ziwig Endotest®

A Ziwig Endotest® egy forradalmi újítás az endometriózis diagnosztikájában. Köszönhetően a modern technológiának és a legújabb kutatási eredményeknek, ez az eszköz lehetővé teszi, hogy gyorsan és megbízhatóan azonosítsuk az endometriózist, megkönnyítve ezzel az érintettek életét és a szakemberek munkáját egyaránt.


Mi a Ziwig Endotest® előnye?


Jelenleg nagyon kevés ultrahang specialista ért az endometriózis ultrahangdiagnosztikájához (még kevesebb helyről érkezik megfelelő MR lelet) és nagyon sokszor, ha nem endometriózisban jártas szakemberhez kerülünk, laparoszkópia során sem kerül észrevételre (az enyhe eltérések felett átsiklanak a nem gyakorlott szemek és a mélyben lévő csomók sokszor nem is láthatók a hasban, mert a hashártya mögött találhatók).


Az orvosválasztás lehetőségének megszűnésével állami kórházban nem biztos, hogy endometriózis specialista fogja végezni a műtétet, az állami centrumokban sokszor több, mint egy éves várólisták vannak, magánkórházakban a diagnosztikus laparoszkópia (hastükrözés) még nagyobb anyagi terhet ró az endometriózis miatt szenvedő páciensekre, mely emellett egy invazív beavatkozás, sokszor első körben terápiás megoldás nélkül.


A Ziwig Endoteszt ezekhez képest:

  • gyors, fájdalommentes vizsgálat (a mintavétel nyálból történik)

  • nem invazív (műtéti) vizsgálat - nincs felépülési idő

  • relatíve gyorsan max. 25-30 nap alatt kézhez kapjuk az egyértelmű eredményt (amennyiben nem talál időpontot email-ben kérjen)

  • már akkor is kimutatja az endometriózist, amikor a még csak mikroszkópikus méretek miatt sem ultrahanggal, sem laparoszkópiával nem láthatóak az elváltozások

  • amennyiben több éve panaszokkal (NEM csak nőgyógyászati, de visszatérő húgyúti, emésztési panaszokkal, végtagokba vagy hátba sugárzó fájdalommal, meddőséggel) mindenhonnan negatív leletekkel távozik, ezzel a teszttel az endometriózis irányában egyértelmű diagnózist vagy annak kizárását kapja.



Az endometriózis hónapjában, és az év minden napján, fontos, hogy felhívjuk a figyelmet erre a betegségre, és támogassuk azokat, akik vele küzdenek. A Ziwig Endotest® segítségével új reményt és lehetőséget kínálunk az endometriózis diagnózisában és kezelésében, hozzájárulva ezzel a nők egészségének és jólétének javításához.







Az endometriózis diagnosztikájában új korszak nyílt



307 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page